Laura Truyts 
Mezzo-Sopraan 
Afgevaardigde Zingdering Zingers 

Ik ben Laura (1994°) en ik zing al zolang ik mij kan herinneren.

Als kleine peuter zong ik uit volle borst mee met de begintune van ducktales en draaide ik de volumeknop van de radio volledig open… tot grote ergernis van mijn ouders.

De zangmicrobe heeft zich over de jaren heen alleen maar verder verspreid.

Toen ik 15 jaar werd, besloot ik om op zangles te gaan. Ondertussen is het duidelijk dat zingen niet zomaar een hobby is voor mij, het maakt deel uit van mijn leven.

Ik kan niet wachten om met de fantastische Zingdering Zingers nog vele mooie momenten te delen op het podium!

Laura heeft sinds 2019 bij het bestuur gevoegd van Zingdering, zij neemt met veel enthousiasme het Zingers gedeelte op zich! 

Laura.jpg
Eva De Ruelle 
Alt

Ik ben Eva De Ruelle, een muzische kleuterleidster uit Gent.

En mijn leven zit vol muziek. 

's Morgens wakker worden met een muziekje en zingen onder de douche om wakker te worden. Zalig!

Samen met de kleuters liedjes zingen of in het schoolkoor meezingen, daar krijg je energie van.

Tijdens het fietsen naar huis liedjes oefenen voor de zangles, voor je het weet ben je thuis.

En in het weekend eens repeteren of samen zingen met de Zingdering Zingers. 

Zingen en muziek, altijd genieten!

Eric Van Biervliet
Bas

Eric (°1974) begon zijn zangcarrière onder de douche in Tervuren, waar zijn ouderlijk huis staat. Op zijn 6de begon hij aan notenleer, met de bedoeling piano te leren spelen. De aantrekkingskracht van het plaatselijke voetbalveld bleek echter al snel te groot te zijn om hem (ook letterlijk) bij de les te houden.

 

Rond zijn 18de maakte de grunge furore en besloot hij gitarist te worden. Eric schafte zich een gitaar aan, leerde zichzelf 7 akkoorden aan en schreef zijn eerste nummers. Tijdens zijn studententijd ontpopte hij zich als frontman van verschillende obscure bandjes, met ronkende namen als Unlisted Junk, Wahlheim en The Sunshine Countryboys.

 

De roem bleef echter uit en de arbeidsmarkt diende zich aan. En plots was Eric 40, betaalde hij een huis af en had hij 2 dochters.

Zingdering kwam dus op de perfecte moment aandraven! Rock - and roll baby! 

Veerle De Cleyn 
Alt

Music is a gift, it is a universal emotional language that allows us to feel. It brings us closer to ourselves and others (Sarah McLachlan)

Ik ben Veerle De Cleyn (°1974), mama van Toon, Daan en Fee en gehuwd met Bram. Als kind volgde ik notenleer en dwarsfluit aan de muziekacademie van Mortsel en nam ik deel aan de musiceerdagen en het juniorenorkest van Jeugd & Muziek in de Singel te Antwerpen. 

Muziek maakt net als eten en slapen deel uit van mijn dagelijks leven. Het is puur, het geeft me energie, rust, troost en maakt me blij. Een leven zonder muziek zou ik me gewoonweg niet kunnen voorstellen. Hoewel ik er in de “huisje-tuintje-kindjes fase” weinig mee deed, ging er geen geen dag voorbij zonder te zingen. 

In 2017 besloot ik om met zangles te starten in de Kunstfabriek te Duffel. Een jaar later sloot ik me aan bij de Zingdering Zingers en daar heb ik nog geen milliseconde spijt van gehad. Als lid van deze fijne groep voel ik me groeien, durf ik grenzen te verleggen en geniet ik met volle teugen van wat muziek kan en mag betekenen.

Daan Van Bastelaer 
Tenor 

Het lijkt op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar wiskunde, wetenschappen, lekker koken en muziek kunnen perféct blenden en me boeien als mijn passies. 

Van de eerste 2 probeer ik tijdens de schooluren jongeren te overtuigen dat ze pure fun zijn; koken doet ik het liefst met/voor vrienden.  En die muziek…  Tja: die kan gewoon altijd!  Van ’s morgens onder de douche tot ’s avonds bij de afwas.  

Toen Daan nog “Daantje” was, leerde ik piano spelen en noten lezen. 

Pas heel wat jaren later ontdekte ik theater en musical van op het podium i.p.v. vanuit de zaal.  

Nu een 10-tal jaren, minstens dubbel zoveel producties en heel wat zang- acteer en muzieklessen later, geniet ik met volle teugen van de repetities en optredens samen met de zingdering-zingers!

Nu als je even verder denkt: formules, experimenteren, recepten en ritmes…  Geef toe: zo gek ver liggen die passies toch nog niet uit elkaar?! 

CSC_1660.jpg
FB_IMG_1529225640989.jpg
Niki Vanlerberge 
Sopraan
Dave De Deyne
Bariton

Dave had als kleine jongen al een passie voor muziek en wou deze passie ook graag delen met anderen. Om zich hierin te verdiepen volgde hij les aan de gemeentelijke muziek- en woordacademie in Wijnegem. Na veel getoeter blies hij in 2006 af in de richting saxofoon. Alleen spelen is maar flauw, dus speelde hij altsax in verschillende harmonieorkesten. 

 

Toen Dave heel wat centimeters groter was voelde hij het kriebelen om nog wat anders te doen dan enkel saxofoon. Hij besloot om bovenop de kunst van het blazen een nieuwe kunstvorm te ontdekken, zingen! Hij ging in de leer bij juffrouw Lieve Suys en werd een vast koorlid bij Fine Fleur.

 

Blijven stilzitten is absoluut niet zijn sterkste kant en dus ging Dave bij Camerata- en Bohemian Productions spelen waar hij zich volop kan uitleven van court naar jardin in het genre musical. Hij moet niet alleen zingen en acteren, maar zich ook bewijzen in dans. Een hele uitdaging!

 

En nu Zin(g)derin(g)...

unnamed-3.jpg
 Sarah Holvoet 
Sopraan

Muziek is altijd al een hobby geweest. Het begon als kind met het inzingen van liedjes met mijn eigen cassetterecorder en deelnemen aan de musiceerdagen in de Singel. Vervolgens volgde ik notenleer en dwarsfluit in de Kunstfabriek in Duffel. 

Later ontdekte ik als tiener mijn liefde voor zingen en startte met zangles. Daar ontdekte ik hoeveel energie zingen mij geeft en leerde ik zoveel bij. Ondertussen speelde ik mee in enkele musicals en toen waren daar de Zingdering Zingers. Ideaal, want wat is er leuker dan zingen? Juist ja, zingen en musiceren met een enthousiaste en getalenteerde vriendengroep. Ik heb mijn plekje hier gevonden!