Jan Debel 

Jan Debel (°1989) kreeg zijn eerste lessen piano op achtjarige leeftijd. Al tijdens zijn middelbare schoolperiode was hij actief in enkele muziektheater-producties en werkte hij als arrangeur. In 2007 vatte hij zijn studie Jazz en Lichte muziek aan het Conservatorium Antwerpen aan, waar hij les kreeg van Christoph Erbstösser en Erik Vermeulen. Aan hetzelfde Conservatorium schreef hij zich nadien ook in voor de Klassieke opleiding, waar hij les kreeg van Levente Kende, Nicolaas Kende en Heidi Hendrickx. Hij speelde sindsdien op tal van podia (Jazz Middelheim, Klara in deSingel, ...) in verschillende formaties, werkt als docent piano en pianobegeleider.

 

 

Jan is voor zowel de Zindering Zingers als voor Poulle-Ine's Popperette een vaste waarde in het team!  

unnamed.jpg

Roeland Daems

Na zijn studies piano en orkestdirectie volgde Roeland Daems zijn passie voor het muziektheater. Zo nam hij de muzikale leiding in handen van o.a. West Side Story, Spring Awakening, Jesus Christ Superstar, Anatevka, Jekyll & Hyde, Die Lustige Witwe, Little Women, Next to Normal, Songs from a New World…

Daarnaast begeleidt Roeland Daems regelmatig ook zangers, koren en solisten naar aanleiding van concerten, examens of wedstrijden. 

Naast het podium is Roeland als (piano)leraar en begeleider verbonden aan de muziekacademies van Brasschaat, Kapellen, Lier en Musart in Hasselt.

Roeland.png

Ellen Schepers 

Ellen Schepers startte haar piano-opleiding op vierjarige leeftijd. Na enkele verkennende jaren aan het muziekatelier te Stabroek bij Erik Claeys, behaalde zij haar diploma DKO met grootste onderscheiding aan de muziekacademie van Ekeren, in de klas van Samra Mackic. Vervolgens startte ze met de opleiding klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Irene Russo. Nadat zij haar bachelor met onderscheiding behaalde, voltooide zij haar masterstudies in de klas van Heidi Hendrickx. Al op zeer jonge leeftijd ontdekte Ellen haar passie voor het begeleiden. Reeds in haar vroege tienerjaren begeleidde zij vocale ensembles en koren. Zo begeleidde zij oa koor Canteclaer, Lola Blau Musical Productions, vocaal ensemble Luana, Wysiwig en vele anderen. Ellen is momenteel verbonden aan Zingdering vzw, waar zij de vaste pianiste is van hun kindervoorstellingen en vocaal ensemble. 

Hiernaast speelt Ellen in verschillende kamermuziekensembles en wordt zij regelmatig gevraagd voor het begeleiden van instrumentalisten op hun audities en toelatingsexamens. Met haar duo Pienavoce (met celliste Nele Gilis) en haar tango nuevo ensemble Triunfal Quintet, mocht Ellen al op verschillende podia in binnen en buitenland concerteren (Klara in de Singel, Jazz@home, Theater Ludens, De Azijnfabriek…) Ellen maakt ook deel uit van de muzikale ondersteuning van de voorstelling ‘Nestelingen’ van de Nederlandse dichter Mischa Andriessens.

Hiernaast heeft Ellen zich de laatste jaren gespecialiseerd in de balletbegeleiding. Sinds 2014 is zij werkzaam als repetitor in de koninklijke balletschool van Antwerpen. Daarnaast begeleidt zij regelmatig balletlessen in Dansstudio Arabesque, BIBS, Ballet Vlaanderen,…

Naast klassieke muziek heeft Ellen ook een grote passie voor andere muzikale genre’s en zingt ze ook graag.  In de band Bar Americana verzorgt ze de keys en backings. De groep brengt de muziek van het Las Vegas van de jaren ’70 en wordt regelmatig geprogrammeerd door de Vlaamse Culturele Centra (30cc Leuven, De Velinx, Schouwburg Brugge,…)

Voor het project Joos, zong Ellen 6 door haar moeder (Ludgarde Joos) geschreven liedjes in. Dit intiem project werd meermaals opgevoerd op kleinere podia en diende ook als voorprogramma voor Barbara Dex.